<![CDATA[-FortaKort- - Vad är nytt!]]>Tue, 23 Feb 2016 02:20:22 -0800Weebly<![CDATA[SR P4 Musikplats Stockholm- Beat Funktion]]>Sun, 14 Apr 2013 20:00:38 GMThttp://fortakort.weebly.com/vad-aumlr-nytt/sr-p4-musikplats-stockholm-beat-funktionNu ska jag springa genom en öppen dörr och säga det var länge sedan jag uppdaterade den här sidan. Jag har varit på radiohuset och sett en spelning som var mycket givande. Jag har lagt till bilder och lite klatschiga texter längst ner under rubriken "Scen".]]><![CDATA[Kosläpp]]>Wed, 28 Mar 2012 16:51:10 GMThttp://fortakort.weebly.com/vad-aumlr-nytt/koslppHejsan!

Nu är våren här äntligen och med den följer den årliga högtiden som är kosläpp. Kolla bilderna på under "Diverse-Kosläpp" och anmäl dig på länken, http://arla.se/Default____34845.aspx. Det är en folkfest inte minst för småfolket, vi som är vuxna har om inte annat chansen att njuta av vårsolen på en filt under tiden
]]>
<![CDATA[Tjoho!- Vintern är här!]]>Sat, 04 Feb 2012 11:43:48 GMThttp://fortakort.weebly.com/vad-aumlr-nytt/tjoho-vintern-r-hrHej!

Ta en titt på fliken Årstider-Vinter. Rulla ner en bit till "Järvafältet" och där skall man finna lite nya motiv av klassiskt snitt, frostiga grenar, klarblå himmel och annat mumma! Jag har sett program i naturserien "Frozen planet" på SVT och där har dom filmer som visar frostens tillväxt på grenar och annan växtlighet, skeendet är kraftigt tidsförkortat. Jag satt och tänkte avundsjukt "-Sådana bilder vill jag ta" sen dröjde det inte länge förrän vår härliga svenska vinter bjöd in på fotografiska motiv av världsklass, så nu är jag lugn igen ;-).

Det har varit en minst sagt trist vinter inte bara med tanke på motiv, det går ju inte åka skidor eller annat förrän nu, det är så dags. Passa på och gå ut och njut innan det bästa med vad en vinter kan erbjuda försvinner nämligen snö och is.

Hans ]]>
<![CDATA[Briggen Tre Kronor]]>Mon, 07 Nov 2011 18:06:20 GMThttp://fortakort.weebly.com/vad-aumlr-nytt/briggen-tre-kronorHej!
Den stora begivenheten har precis varit en båtresa på havet det böljande blå. Höstens tur på Briggen Tre Kronor företogs nu i helgen och vilken grej det var att följa med där. En hel dag på båten med ca 40 andra entusiaster som ville se lite säl och havsörn. Tyvärr var utfallet på örnfronten skral dessutom även så på sälfronten med så jag tänker inte hålla på lägga upp bilder som inte gör någon glad. Jag tror den bild jag lagt upp för länge sedan är bättre än det jag fångat nu.
Nåväl jag har koncentrerat mig på den vackra båten och det var mycket att titta på där, en del fångade jag på bild, det mesta sparar jag på hårddisken för senare bruk.....som medpassagerare på båten är man mer än välkommen att delta i navigeringsbestyren för det behövs allltid en extra hand någonstans. Det gällde att hänga på och ta sin plats annars kom någon annan sugen person emellan och då var det vips klart just det lilla jobbet med att höja ett rå eller brassa.
Bilderna jag lagt upp ligger under "Diverse-Briggen".
Håll till godo!

Hans

]]>
<![CDATA[Första november]]>Tue, 01 Nov 2011 18:14:55 GMThttp://fortakort.weebly.com/vad-aumlr-nytt/frsta-novemberTja!

Till min fasa fortsätter hösten sitt antågande vilket betyder mer lövavfall, alltså avfall av löv på gatorna, längs fasader, gräsmattor och i buskage. Det finns till och med personer med sina oljudande lövblåsare. Jag vill att de skall sitta kvar på träden så länge så att jag kan få nya revolutionerande bilder där det finns ett tjockt snötäcke och dessa vackra löv kvar och helst gula men det känns som det mesta av löven går mot brunt. Sen går årstiden in i nån form av fotografisk fasta nästan som Ramadan fast utan kvällsfrossandet. För mig känns det som att tvingas utstå skörbjuggens plågor ända till den första frosten så vackert på sitt meanderliknande sätt pryder omgivningen. Jag har ett mantra som ger mig tröst tills vidare och det lyder, "Slumpen gynnar den förberedde" och gissa om jag är beredd ;-)

Sen har vi det här med att ställa tillbaka klockan en timme vems påhitt var det? Nu blir man ju blåst på en timmes ljus efter jobbet och de värdefulla eftermiddagarna på helgerna: Jag har ännu inte sett en själ vimsa omkring ute på lördagsmornar bara för vi fick mer ljus på morgonen, jag antar att alla sover igen det man blev blåst på i veckan. Jag vet att det är sommartiden som är undantaget och skall ge oss mer ljus/tid på kvällen än annars, men vad ska man annars klaga på när man bor i det här fantastiska landet som Sverige ändå är.

Hejs!

]]>
<![CDATA[Norra djurgården-Lilla Lappkärrsberget]]>Mon, 31 Oct 2011 19:58:24 GMThttp://fortakort.weebly.com/vad-aumlr-nytt/norra-djurgrden-lilla-lappkrrsbergetHej!

Nytillkommet på fliken Parker-Ekoparken. Hösten gör allt för att man skall njuta av den och vem är jag att kunna motstå detta...
Bilderna är tagna på sista varvet innan ljuset tackade för sig så ha barmhärtighet med vissa bilder. Jag vill inte missa den hösten som det råkade bli förra året.

Hans ]]>
<![CDATA[Haga igen!]]>Wed, 26 Oct 2011 20:33:48 GMThttp://fortakort.weebly.com/vad-aumlr-nytt/haga-igenHej!
Det var så kul igår så det fick bli en sväng till idag så jag har lagt till lite mer bilder i Haga fliken

Hans ]]>
<![CDATA[Vad är det med hösten?]]>Tue, 25 Oct 2011 19:00:41 GMThttp://fortakort.weebly.com/vad-aumlr-nytt/vad-r-det-med-hstenHej!
Hösten är här, alla älskar färgerna och den klara luften. Jag har gjort det enda rätta, jag tog saken i egna händer och besökte vår världsberömda park i Stockholm idag. Nya bilder som är, vad ska jag säga, knallgula och knallblå precis som vad då? Just det svenska flaggan! Bilderna ligger under "Parker Haga"

Ha det gott!

Hans ]]>
<![CDATA[Nytt på Skeppsholmen!!]]>Sat, 22 Oct 2011 17:57:37 GMThttp://fortakort.weebly.com/vad-aumlr-nytt/nytt-p-skeppsholmenTjena!

Nu har jag kastat upp lite nya bilder. Jag har sprungit runt "Skeppsholmen" ytterligare ett varv och ser man på blev det inte lite nya kort!? Jo självklart är det så. Nu har jag bladat in dem nya bilderna med dem gamla. Jag har sett samma saker ur lite nya vinklar med annat ljus, det är kul att se hur en miljö kan verkligen kan förändras med ljuset och att jag tagit en form av avstamp från dem gamla bilderna och sett nya motiv.

Hans ]]>
<![CDATA[Nisse på NK]]>Mon, 17 Oct 2011 18:05:23 GMThttp://fortakort.weebly.com/vad-aumlr-nytt/nisse-p-nkHej!

Helgens "gratis e gott" höjdare, Nils Landgren på NK, gratis musikspis till folket! Vad bra det var, kort spelning men bra! Jag tog bilder jag hoppas musiken "går igenom kameran".

Ha det gott!
Hans ]]>